Sprawdzian z lektury szatan z siódmej klasy z odpowiedziami

Pobierz

Swój spryt wykorzystywał w wielu sytuacjach.. Dlaczego uczniowie byli zawsze przygotowani na lekcje profesora Gąsowskiego?. Dlaczego Adaś poddał rodzeństwo testowi z moczeniem rąk?. Historyk zdziwił się bardzo, odezwał się Adam Cisowski, który przyznał się, że to jego wina.. *.148.221) 2020 .Plik Test sprawdzający znajomość lektury Szatan z siódmej klasy II wersja.doc na koncie użytkownika karolina.drezek • folder Testy z lektur SP • Data dodania: 8 lis 2011Szatan z siodmej: Plik Test sprawdzajacy znajomosc lektury Szatan z siodmej klasy II wersja.doc na koncie uzytkownika zielony_kot_ folder Testy z lektur SP Data dodania: 17 maj 2011 W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umozliwic Ci wygodne korzystanie zcytaty, Kornel Makuszynski,Adaś Lisowski, czyli główny bohater książki Kornela Makuszyńskiego "Szatan z siódmej klasy".. U góry znajdziesz quiz Szatan z siódmej klasy test.Szatan z siódmej klasy - test sprawdzający wiedzę.. Pytania testowe mają za zadanie sprawdzian Twojej wiedzy z określonej dziedziny, albo po prostu trochę rozrywki przy wypełnianiu ankiety online.Test z "Szatan z siódmej klasy" Dowiedz się co wiesz na temat lektury "Szatan z siódmej klasy" Tagi dla tego testu: HappySzatan z siódmej klasy - test.. Test ma na celu sprawdzenie wiedzy o lekturze pt. "Szatan z siódmej klasy"!.

Sprawdzian z szatana Z siódmej klasy.

64% "Szatan z siódmej klasy" - tajemnice odkryte przez .Zestaw: "210 Szatan z siódmej klasy - Kornel Makuszyński 1" Statystyki zestawu: Ocena: 6 Zagłosowało: 50 Moje statystyki: nie jesteś zalogowany Zestaw ostatnio rozwiązywany przez: Hanna Mlonek (wynik: 89 %) Kasia K (wynik: 100 %) Kicia Dziewięćset (wynik: 95 %) Oliwier .Komentarze do: Szatan z siodmej klasy-1960.. Jest siedemnastolatkiem i uczęszcza właśnie do siódmej klasy gimnazjum i to właśnie on jest tym tytułowym szatanem.. Jest synem lekarza i gospodyni domowej, ma czwórkę rodzeństwa.. Wywołał do odpowiedzi Ostrowskiego.. Adaś spędza wakacje we wsi: a.Bejgoła b.Ejgoła c.Głodowce 6.Oczy Wandy miały kolor .Test znajomości treści lektury Kornela Makuszyńskiego "Szatan z siódmej klasy" przeznaczony jest dla uczniów klasy VI.. Agata_Froncz 3 lata temu.. Zawiera historię szkoły i miejscowości, informacje o bieżących wydarzeniach, bogatą fotogalerię.. Akcja utworu rozgrywa się w roku: A.. Uczniowie otrzymują zestaw pytań zanim zaczną czytać książkę.Witaj na stronie Quizz.pl.. Test składa się z 12 pytań.. Kto wyciągnął Adasia i Francuza z lektury "Szatan z siódmej klasy" z piwnicy?. Najlepsze komentarze..

Pytania dotyczące lektury Szatan z siódmej klasy.

Napisz do nas.. Szatan z siódmej .Quiz wiedzy o lekturze "Szatan z siódmej klasy".. Rozwiąż test z lektury - Szatan z siódmej klasy - i przekonaj się ile pamiętasz z lektury.. Sprawdź, czy dobrze znasz tę powieść!Odpowiedzi: 1.. Quizy Os. .. Zaznacz poprawną odpowiedź, aby przejść do następnego pytania.. Z jakiej książki pochodził tajemniczy skrót w Liście Francuza.. Pan Gąsowski z uznaniem kiwał głową, dumny, że jego uczniowie zapałali do historii prawdziwą namiętnością.. Szatan z 7 klasy.doc - Lektury SP scenariusze lekcji.. Nikt nic nie ukradł.. Tata Adasia pracuje jako lekarz, a jego mama zostaje wtedy w domu i zajmuje młodszym i licznym potomstwem.Plik Test ze znajomości lektury kl.VI Szatan z siódmej klasy.doc na koncie użytkownika zielony_kot_ • folder Testy z lektur SP • Data dodania: 17 lut 2010Powieść o przygodach tytułowego "Szatana z siódmej klasy", utrzymana w konwencji powieści kryminalnej, jest jednym z wielu utworów, które Kornel Makuszyński napisał dla dzieci i młodzieży.Pomimo, że od jej pierwszego wydania w 1937 roku upłynęło ponad siedemdziesiąt lat, nadal cieszy się niesłabnącą popularnością i jest jedną z najbardziej poczytnych książek pisarza.Szatan Z Siodmej Klasy Test Z Odpowiedziami Chomikuj..

"Szatan z siódmej klasy" ...

sprawdzajacy znajomość lektury "Szatan z siódmej klasy" KORNEL MAKUSZYŃSKI - "SZATAN Z SIÓDMEJ KLASY" 1.Adaś ma: a.15 lat b.16 lat c.17 lat 2.Ojciec Adasia jest: a.nauczycielem historii b.prawnikiem c.lekarzem 3.Profesor Gąsowski zwracał się do Adasia: a.Adasiu b.Piotrusiu c.kolego 4.Rodzina Adama Cisowskiego liczyła: a.7 osób b.3 osoby c .Szatan z siódmej klasy | Inne lektury • streszczenie • bohaterowie • opracowanie • test.. Najlepsze komentarze; Najnowsze komentarze; dixi-73 2018-12-09 12:06:51 +25.. Koza; Profesor Gąsowski; Staszek Burski i harcerze; Sprawdź się w poniższych tematach: Mitologiczni bogowie.Witaj na stronie Quizz.pl.. Pytania w teście są o różnym poziomie trudności ale dla osób, które czytały książkę nie powinny stanowić problemu.. 118 .KORNEL MAKUSZYŃSKI - "SZATAN Z SIÓDMEJ KLASY" 1.Adaś ma: a.15 lat b.16 lat c.17 lat 2.Ojciec Adasia jest: a.nauczycielem historii b.prawnikiem c.lekarzem 3.Profesor Gąsowski zwracał się do Adasia: a.Adasiu b.Piotrusiu c.kolego 4.Rodzina Adama Cisowskiego liczyła: a.7 osób b.3 osoby c.5 osób 5.. Dodaj komentarz.. Ten odpowiedział, że to nie jego dzień.. Pytania testowe maja za zadanie sprawdzian Twojej wiedzy z okreslonej dziedziny, albo po prostu troche rozrywki przy wypelnianiu ankietyW klasie siódmej historia stała na wysokim poziomie, a wezwani do odpowiedzi uczniowie odpowiadali celująco..

VOGUEINI: Szatan z siodmej klasy (1960).

Szatan z 7 klasy.. Szatan z siodmej klasy - Przetestuj swoja wiedze.. pytania są tak dobrane, aby uniemożliwić uczniom poznanie treści książki z dostępnych na rynku streszczeń, ściąg i innych opracowań.. Uczęszcza do siódmej klasy jednej z warszawskich szkół.. W szkole jest ceniony za bystrość, przenikliwość, koleżeńskość, opanowanie i pomoc w rozwiązywaniu wszelkich konfliktów.Lektury; Jak napisać .. Pan Gąsowski odczuł zawód, bo klasa VII było najlepszą klasa z historii.. Szukaj.. 6Adam Cisowski to bohater książki Kornela Makuszyńskiego pt.: Szatan z siódmej klasy.Był to chłopiec bystry, dobrze wychowany oraz nieprzeciętnie inteligentny.Potrafił rozwiązywać trudne zagadki.. Kto ukradł drzwi w szatanie z siódmej klasy.Test ma na celu sprawdzenie wiedzy o lekturze pt. "Szatan z siódmej klasy"!. uwielbiam,zawsze wracam do tego obrazu gdy mnie dopada chandra Odpowiedz.. pytanie 1 z 15.. Zauważyłeś literówkę lub błąd?. "Szatan z siódmej kasy" jest: A. opowiadaniem z wątkiem sensacyjnym B. opowiadaniem romantycznym C. powieścią przygodową z wątkiem detektywistycznym D. komedią 2.. Z boskiej komedii Dantego 2.. U góry znajdziesz quiz ''Szatan z siódmej klasy''.Sprawdza wiedzę o lekturze.. Pytania testowe mają za zadanie sprawdzian Twojej wiedzy z określonej dziedziny, albo po prostu trochę rozrywki przy wypełnianiu ankiety online.Ja miałam taki z internetu.ostatnio pisałam :P Szatan z siódmej klasy - test ze znajomości lektury I Pytania zamknięte 1.. ODPOWIEDZI 1.d 2.a 3.d 4.c 5.a 6.a 7.a 8.c 9.b 10. b 11.b 12.a 13.b 14. b 15.a 16.d 17.d Publikacja dodana do Archiwum Internetowego Serwisu Oświatowego Awans.net 9 stycznia 2004 r. Title: TEST DIAGRAMOWY DO LEKTURY KORNELA MAKUSZYŃSKIEGO ,,SZATAN Z SI Author:Odpowiedz na pytania.. Plik : Szatan Z Siodmej Klasy Test Z Odpowiedziami Chomikuj.zip Test z lektury "Szatan z siodmej klasy" K. Makuszynskiego.. Zapraszamy do rozwiązywania testu!Test z lektury "Szatan z siódmej klasy" (Kornel Makuszyński).. "Szatan z siódmej klasy" - bohaterowie Adaś Cisowski - główny bohater powieści..


wave

Komentarze

Brak komentarzy.